Külföldi Továbbtanulás

BLOG

Gyakran Ismételt Kérdések

2015. szeptember 10. 11:38 - Kovács Márton

Miben tudtok segíteni?

A feladatunk és egyben a hivatásunk az, hogy megtaláljuk az elképzeléseidhez, bizonyítványodhoz, pénztárcádhoz legjobban illő iskolát és képzést. Ezen kívül segítünk a szükséges dokumentumok összegyűjtésében, leellenőrzésében és továbbításában is, és számos intézmény által elfogadott nyelvi teszteket rendezünk. Igyekszünk minden kérdésedet megválaszolni e-mailben, telefonon, vagy akár díjmentes személyes konzultáción. Rendezvényeinken nem csak minket, hanem akár jövőbeli diáktársaidat is megismerheted!

Dániában a fentieken túl egy speciális adatbázist is a rendelkezésedre bocsátunk, valamint kint élő kollégáink segítségét is kérheted telefonon, vagy akár személyesen is.

Mennyibe kerül ez nekem?

A mi szolgáltatásunk díja egy egyszeri, tizenötezer forintos kaució, amit az első teljesített féléved után visszaigényelhetsz. Ha az iskola költségeiről beszélünk, az már egészen más kérdés. Akár tandíjas, akár tandíjmentes felsőoktatást választasz, számolnod kell a tankönyvek, a kiutazás, a lakásért/kollégiumért kötelezően lerakandó 3 hó kaució, valamint a megélhetés általános költségeivel is. Ez az indulási összeg az esetek kilencven százalékában meghaladja az egymillió forintot, de ha nem fővárosban szeretnél tanulni, általában valamivel másfél millió forint alatt marad. Részletesebb információt a költségekről a www.studyguide.eu oldalon találsz.

Ebből az összegből ki tudod húzni az első 2-3-4 hónapot. Ha ügyes vagy, ennyi idő alatt találsz magadnak munkát, és így teljes mértékben önellátóvá válhatsz.

Miért jó ez nektek?

Sokszor gyanút kelt, hogy ha csak egy egyszeri kauciót kérünk el a diákoktól és a végén még azt is visszaadjuk, mi vajon miből élünk. Nem kell megijedni, nem vagyunk fényevők, a munkánkkal pedig pénzt is keresünk :-)
Mivel sok iskolával és sok diákkal tartjuk a kapcsolatot, Neked a megfelelő iskolát, az iskolának pedig a megfelelő diákot tudjuk megtalálni. A szolgáltatásunkat így az intézmények fizetik meg.

Melyik iskolákkal álltok kapcsolatban?

Az általunk képviselt iskolák listáját az alábbi oldalon találod: A StudyGuide által képviselt intézmények listája

 

Hány pont kell az érettségin?

A felsőoktatási pontszámítás magyar kuriózum, az általunk képviselt országok semelyike sem így határozza meg a felvételi követelményeit. A bachelor jelentkezések folyamán általában figyelembe veszik az utóbbi három tanéved eredményeit (az esetek nagy részében leginkább angolból és matematikából), a motivációs leveled, a nyelvtudásod, az Egyesült Királyságban pedig a referenciáid is. Ha ez mind megfelelt, a kiválasztott intézmény küld egy feltételes felvételi levelet, amiben közli az érettségi elvárásokat. Ilyen levelet általában csak akkor kapsz, ha jó esélyed van a kitűzött feltételeket elérni, tehát ettől nem kell megijedni. Dániában ez az elvárás annyit tesz, hogy legyen meg az érettségid.
Hogy akkor mégis milyen eredményekre van szükség? Változó. A sulik elvárása a gyenge közepestől a csillagos égig terjed. Mindenki számára találunk megfelelő megoldást.

Mesterképzéseknél mit vesznek figyelembe?

A nyelvvizsgát és a leckekönyved angol fordítását. Sokat számítanak az érdemjegyek, de a mesteren tanított tárgyakkal való egyezőség még többet.

Van olyan iskolátok, ami jobb, mint a Corvinus?

Ha a nemzetközi hírnevet, helyezéseket vesszük alapul, rengeteg. Erről (és a helyezések lényegtelenségéről) tovább olvashatsz a „A „Legjobb Egyetem” nyomában” című irományban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfolditovabbtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr687775034
süti beállítások módosítása