Külföldi Továbbtanulás

BLOG

Birmingham, a metropolis

2016. szeptember 05. 14:12 - Kovács Márton

Na, ez a város gyökeres váltás volt az előzőekhez képest: több mint egymillió lakosával a város népsűrűsége Budapestéhez képest is 15%-al nagyobb, saját repülőtérrel, nagyméretű plázával, valamint öt különböző egyetemmel rendelkezik. Ezek közül mi a Birmingham City University-t látogattuk meg.

20150522_102848_hdr.jpg

Az iskola nagy, modern és sokrétű. Tanítanak itt művészeteket, informatikát és mérnöki tudományokat is, összesen több mint 23,000 diák számára.

Az első utunk a művészeti karra vezetett, ahol az építészeté, a divaté és a multimédiás tudományoké a főszerep. Az építészeti tanulmányokat színvonalát 1 nap alatt nehéz megítélni, divatszempontból Nottingham jobban meggyőzött, no de a média... A héten több iskolában ámultunk el a televíziós szakok felszereltségén, de egyik sem közelítette meg ezt a színvonalat. 

tvstudio1.png

A részleg a profi stúdión kívül rendelkezik számos vágószobával, illetve egy CGI, azaz számítógépes modellezési laborral is. Ezt sajnos nem tudtuk meglátogatni, a vizitünk időpontjában éppen a Sonyval tárgyaltak a kiadási feltételeiről.

Az intézmény kifejezetten büszke az autóversenyzésben elért sikereire, illetve az azzal kapcsolatos Motorsport and Automotive Engineering szakára. Az itt tanuló diákok tanulmányútja irigylésre méltó: első tanévükben egy fix büdzséből építeniük kell egy együléses versenyautót, melyet a másodikban továbbfejlesztenek, illetve versenyeznek vele. A harmadik évben a szabadságé a főszerep, a hallgatók dönthetnek, hogy nagyobb pályaautót, offroadert, driftautót építenének, avagy tapasztalatukkal besegítenek az elsőéves hallgatók munkájába. A laborban számos műszer és robotkar is található, az elsőévesek kész versenyautója pedig így néz ki:

img_20150522_153108.jpg

img_20150522_152720.jpg

 

A felszereltség és az oktatás minősége vitán felüli, azonban a várost valahogy mégsem tudtam igazán megszeretni. A nagy méret persze rengeteg előnnyel jár (csodálatosak a szórakozási lehetőségek, könnyű munkát találni, rengeteg a bevásárlási lehetőség), de vannak hátrányai is. Az árak Londonnál jóval olcsóbbak, de a kisebb településekét jelentősen meghaladják. A város legnagyobb plázájában, a Bull Ring-ben időnként lépni sem lehet, egy szelet pizzáért pedig 20 percet kellet sorban állnom hétvégén. A vigalmi negyed tömött, a közbiztonságot nem éreztem tökéletesnek. Semmi bajom a tömeggel, a magyar főváros egyik leghangosabb és legzsúfoltabb részén élek, de ezt valahogy mégis túlzásnak éreztem. Az emberi ízlés viszont sokféle, ami nekem talán sok, másoknak pont megfelelő :-)

Birminghamben tanulnál? Szeretnél az autóiparban vagy a filmes világban dolgozni? Esetleg más kérdésed lenne? Olvasgasd a StudyGuide oldalát, írj e-mailt az info@studyguide.eu címre, avagy egyeztess velem időpontot személyes konzultációra a +36-30-510-98-04 számon!

Üdv,

Kovács Márton

Ui.: Az előző post rejtvényének megfejtése laptopkölcsönző automata. Ha a könyvtárban eszedbe jut hogy böngésznél egy kicsit, esetleg lemerült volna a saját géped, a diákigazolványoddal bármikor bérelhetsz magadnak egy laptopot, ingyen és bérmentve.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfolditovabbtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9011678249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása