Külföldi Továbbtanulás

BLOG

Reptérmanagement Coventryben - Interjú Bucsi Balázzsal

2018. november 23. 12:33 - Kovács Márton

Bucsi Balázs 2016-ban kezdte meg a tanulmányait a Coventry University Aviation Management szakán. Rögtön a második évben a Business Society vezetőjévé vált,azóta is élvezi az egyetemi éveit.

 

Ha jól tudom, rögtön az egyetem második évében a Business Society elnökévé váltál. Mivel foglalkozik ez a társaság?

A Society-k az egyetemen belül egy platformot adnak azoknak a diákoknak, akiknek hasonló az érdeklődési körük. Nekik szervezünk programokat, illetve helyet biztosítunk a számukra, ahol ismerkedhetnek. Vannak „lecture” jellegű találkozók, amikor aktuális témákat vitatunk meg gazdasági és politikai szempontból. Az egyetem lehetőséget biztosít minden society-nek, hogy külföldi utakat is szervezzenek, amit a CGE (Centre for Global Engagement) anyagilag is támogat.

business.jpg

Honnan jött az ötlet, hogy pont ezt a szakot szeretnéd tanulni?

Mindig business-t szerettem volna tanulni, viszont sosem hallottam korábban Aviation Management szakról. Amikor utána jártam, hogy mivel is foglalkoznak pontosan, rájöttem, hogy ez az amit kerestem, mivel ezen a képzésen változatos business irányú modulokat tanulhatok, nagyon érdekes, gyakorlatias projektekkel.

harrier2.jpg

Mi volt a kedvenc projekted?

Több projekt is nagyon izgalmas volt a számomra. Első évben például a 199EKM nevű modulomra egy teljes repteret kellett terveznem az építkezés helyszínétől kezdve az infrastruktúra fejlesztésen, apron designon, terminal designon, marketing terven, büdzsén, szervezeti felépítésen át. Ezen a projekten gyakorlatilag minden olyan problémát érintenünk kellett, ami a valóságban is felmerülne. 

A második évben pedig egy légitársaságot kellett felépítenünk $200m tőkéből egy szimulációs környezetben. Párokban dolgoztunk, és hétről hétre fejlesztettük a saját cégünket. Ebben a projektben reptereket béreltünk, vásároltunk irodákat, hangárokat, repülőket leasingeltunk, vásároltunk és fejlődtünk. A szimuláció végén egy komplett marketing auditot kellett csinálni a szimulációs környezetről és a saját cégünkről, ami alapján javaslatokat kellett tennünk további fejlesztésekre is.

A Coventry University roppant gyakorlatias egyetem hírében áll. Tudnál erre példát hozni?

Az előző két projekten túl a felszereltség is remekül mutatja az iskola gyakorlatiasságát: amikor Aircraft Maintenance Management-et tanultunk, levittek minket az alagsorba ahol egy igazi Harrier jet van és a gépen kellett gyakorolnunk bizonyos szerelési technikákat.

harrier.jpg

A repülőn kívül milyen eszközök állnak még a diákok rendelkezésére?

Az egyetem hihetetlenül felszerelt. Nekem a legtöbb órám az EEC épületben van, ami abszolút modern. Az alagsorában a F1 szimulátor, AMG Petronas szélcsatorna, Harrier Jet, több tucat 3D nyomtató és repülőszimulátorok vannak. Ha éppen gyakorlatilas anyagot tanultunk, akkor a laborban bemutatták a tananyag tárgyát, például hogy repülőgép szárny design-ok, hogyan reagálnak a szélcsatornában különböző sebességeknél.

szelkamra.jpg

Mennyire támogatja az iskola a munkavállalást?

Van egy külön department a Careers Centre ami folyamatosan szervez networking eseményeket nagy cégekkel es folyamatosan a diákok rendelkezésére állnak ha bármilyen munkahelyi segítségre lenne szükségük. Segítenek például CV, Cover Letter, Assessment centre és hasonló dolgokban is.

Sikerült elérned valamilyen ösztöndíjat a tanulmányaid alatt?

Kétszer kaptam EU Academic Excellence Scholarshipet, így összesen 4000 GBP támogatáshoz jutottam az iskola által.

 uniinside.jpg

Kollégiumban vagy magánszálláson élsz?

Diákszálláson élek az egyetemtől 5 perc sétára. Elégedett vagyok a szállással, a 10.-emeleten van egy „studio” besorolású szobám, ami annyit jelent, hogy van saját konyhám, fürdőszobám, francia ágyam. Sok szállásnál közös szoba, fürdő vagy közös konyha van, az árakra viszont érdemes odafigyelni, elég komoly eltérések vannak.

Hogy jössz ki a többi diákkal?

Jól kijövök a mindenkivel. A szakomon a legtöbb diák nagyon elhivatott és motivált, mivel ez egy speciális irány ide csak azok jelentkeznek, akiket tényleg a repülés szerelmesei.

A tavalyi évben volt egy magyar lány a szakomon, Anna, vele dolgoztam a légitársaság szimulációján.

uni.jpg

Mik a jövőbeli terveid?

2019-ben diplomázom és utána business consulting irányba szeretnek elindulni, először Budapesten. Ha azzal végeztem, még kiderül mit hoz a jövő.

Mit javasolsz a mostani jelentkezőknek?

Csak olyan irányba jelentkezzenek ami érdekli őket es akkor nagyon pozitív és sikeres egyetemi élményük lesz. Egy jól összerakott jelentkezéssel nyitott előttük a világ.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfolditovabbtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8914388842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása