Külföldi Továbbtanulás

BLOG

5 furcsa szak az Egyesült Királyságból

2018. október 15. 09:00 - Kovács Márton

Lópszichológus vagy etikus hacker lennél? Az angliai felsőoktatás többezer különböző Bachelor és Master diplomát kínál a külföldön tanulni vágyóknak, melyek között számos szokatlan képzés is megtalálható. 

 

 1. Equestrian Psychology and Sports Science

Azaz Lópszichológia- és Sporttudomány. Hülyeségnek hangzik, ugye? Pedig nem is teljesen az. Ezen a szakon a diákok a ló-ember kapcsolat mélyebb megértését, ezáltal pedig a lovassport fejlesztését tanulják. Az ide jelentkező diákjaink közül volt, aki versenylovak tenyésztésével és képzésével szeretett volna foglalkozni, de olyan is, aki csökkent értelmi képességűeket szeretett volna segíteni lóterápia segítségével.

losportpszicho.jpg

A szakról bővebben itt olvashatsz: Equestrian Psychology and Sports Science

 

 2. Race Car Aerodynamics

A szak ugyan elég specifikus, de a neve magáért beszél: a diákok itt versenyautó aerodinamikát tanulhatnak MSc szinten, kifejezetten a Formula 1-re specializálva. Ráadásul egy olyan egyetemen, amely a QS által készített, a világ legjobb ezer egyetemét felsoroló listában a legjobb száz között van. Egyébként ezen az egyetemen végzett a Formula 1-es Redbull istálló főmérnöke, Adrian Newey is. Nem rossz, igaz? :-)

racecar.jpg

Bővebb info: Race Car Aerodynamics

 

 3. Yacht and Powercraft Design

Bizony, yachttervezőnek is tanulni kell valahol. A képzés magában foglalja a luxushajók tervezéséhez szükséges szoftverek (CAD), dizájn -és mérnöki készségek, valamint a szükséges elmélet elsajátítását is. Az egyetem ehhez minden szükséges felszerelést biztosít a megfelelően erős számítógépektől elkezdve a kompozitanyag-laborokon át egészen a vontatási és stabilitási tartályokig.

yacht.jpg

További információk: Yacht and Powercraft Design

 

 4. Mathematics and Music

Bizony, így egyben. Az időszámításunk előtti hatodik századtól, amikor is Pythagoras kifejlesztette a számtani, geometriai és zenei egységek harmóniáját taglaló elméletét, a két tudományág erősen befolyásolja egymást. A szak mélyebb betekintést nyújt ebbe a kapcsolatba, ráadásként diákjai specializálódhatnak is az őket leginkább érdeklő zenei és matematikai irányok felé.

matmusic1.jpg

 Egy kis további olvansivaló a képzésről: Mathematics and Music

 

5. Ethical Hacking and Network Security

 Hackerképzés? Egyetemen? Igen, méghozzá nem is akármilyen! A Coventry University képzésének laborjába fizikailag leválasztott, külön szálon húzták be az internetet, hogy a diákok ne tehessenek kárt az intézményben. A kurzus óráin valós védelemmel ellátott igazi weboldalakat töltenek le a képzés szervereire, amelyeket a diákoknak fel kell törniük. És hogy mi értelme az egésznek? Az internetes biztonság napjaink egyik legfontosabb kutatási ága, az informatikai vállalatok pedig dollárok százmillióit költik termékeik minél biztonságosabbá tételére. Az etikus hackerek a mai munkaerőpiacon rettentően keresettek, fizetéseik pedig az eget verdesik. És egyébként is: el tudsz képzelni menőbb foglalkozást? :-)

hacking.jpg

Hosszabb leírás: Ethical Hacking

  

Megtetszett valamelyik szak? Esetleg teljesen mást tanulnál?Kérj további információt, vagy jelentkezz díjmentes személyes konzultációra a StudyGuide-hoz!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfolditovabbtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8614293647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása